Det bästa inneklimatet är det som aldrig ägnas en tanke

Visste du att du kan minska dina uppvärmningskostnader rejält genom att hämta och utvinna värme effektivt? Solen och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luften – med en värmepump så får du ta del av denna gratisenergi!

Luftvärmepumpar har blivit ett alltmer populärt alternativ för uppvärmning -inte bara på grund av den ekonomiska besparingen, utan även för att det ger renare och hälsosammare luft och ett behagligare klimat. Hos oss på Elektro-Pär i Ödeshög får du professionell hjälp hela vägen från rådgivning till installation. Vi erbjuder snabb service utan krångel i Tranås, Gränna, Ödeshög och Vadstena med omnejd.

Undrar du hur det fungerar? Jo, en luftvärmepump består av två enheter – en utomhusenhet som hämtar energi från utomhusluften och transporterar värmen genom ett köldmedium till en inomhusenhet som värmer utrymmet där värmepumpen är installerad. Köldmediet har en kokpunkt på cirka -40 °C vilket innebär att köldmediet snabbt övergår från flytande form till gas med hjälp av värmen i utomhusluften. Utomhusenheten komprimerar gasen, detta gör att värmepumpen effektivt ökar temperaturen på köldmediet. Gasen transporteras in till inomhusenheten där inomhusenheten kyler ner köldmediet och den värmen som gasen en gång hade blåser ut. Köldmediet återgår då till flytande form och transporteras till utomhusdelen där kretsloppet fortsätter. En luftvärmepump kan också användas för att få svalkande kyla under de heta dagarna på året. När luftvärmepumpen arbetar i kyl-läge fungerar den precis som ett kylskåp, luftvärmepumpen flyttar då värmen från insidan av huset till utsidan.

Att investera i en luftvärmepump är absolut det bästa du kan göra för att snabbt spara pengar på dina uppvärmningskostnader. Elektro-Pär säljer endast kvalitativa värmepumpar som är anpassade efter vårt nordiska klimat. Bor du till exempel i Gränna, Ödeshög, Tranås eller Vadstena och funderar på att införskaffa en värmepump? Då är du varmt välkommen att vända dig till oss – vi ser fram emot att kunna hjälpa till!

Kunder i urval